Solceller

Friendly Power Icon

Våra solcellspaneler

Det är inte lätt att se skillnad på olika solceller. De upplevs relativt lika för ett otränat öga, men skillnaderna märks tydligt i funktion och test av långvarig effekt.

De flesta solceller på marknaden består av en framsida med två millimeter glas, kiselceller och en baksida av plastfolie. För att stabilisera och göra panelen tillräckligt vridstyv krävs då en aluminiumram runt om. Dessa solcellsmoduler tappar ungefär 20% av effekten efter 20 år och få tillverkare ger längre garantier än 10 år.

Våra solceller genererar betydligt mer solel över tid, vilket gör investeringen klart mer lönsam för såväl din plånbok som för klimatet. De har också ett mer estetiskt utseende och tål tuffa miljöer.

Läs mer om våra solceller nedan, kontakta oss eller gör en offertförfrågan.

Ett bättre alternativ

Våra solceller består av tre millimeter glas på både fram- och baksida, vilket gör dem så stabila att ingen ram behövs. Stabiliteten innebär att kiselcellerna håller betydligt längre. Inkapslingen i glas gör dem också resistenta mot salt och ammoniak, vilket innebär att de fungerar effektivt även i kustnära miljöer och på byggnader med djurhållning. Våra solpaneler kan monteras på befintligt tak eller som integrering istället för exempelvis tegel eller plåttak.

Solitek PVcell manufacture process

30 års produkt- och effektgaranti

Fördelarna med våra solceller innebär att vi kan erbjuda en produkt- och effektgaranti som garanterar att de håller minst 87% av ursprungseffekten efter 30 år. Våra solceller har också genomgått motsvarande test för 50 år, vilket visade att de då endast tappade 6% av ursprungseffekten. Jämför därför gärna vår garanti med andra leverantörers.

Solcellspaneler med Europeisk kvalitet

SoliTek är en välrenommerad europeisk tillverkare av solpaneler och deras paneler har bland de högsta garantierna på solcellsmarknaden. SoliTek har dessutom ett Cradle to Cradle certifikat i nivå Silver för sina glasglaspaneler tack vare hårt arbete inom hållbarhet och cirkulärekonomi.

Vid produktionen används 100 % egenproducerad förnybar energi , vilket tillsammans med korta transporter gör valet av solpaneler från SoliTek till ett mycket klimatsmart alternativ.  De goda relationer och kontaktvägar vi har med fabriken är värdefull för ytterligare kravställning och inflytandet på produktionen.

En viktig del i vår filosofi är också att ha en kort energiåterbetalningstid.  De flesta solcellspanelerna som säljs i Sverige produceras i framförallt Kina där elmixen ofta är 65% kol, med långa transporter och kortare produktgarantier.

Solitek PVcells closeup

Fyra unika fördelar med våra solceller

– Glasglaspaneler med lång hållbarhet
– 30 års produkt- och effektgaranti
– Tillverkade i Europa
– Mer estetiskt utseende, kan integreras i fasad eller tak

Att köpa en solcellsanläggning

För varje kilowattimme din solcellsanläggning producerar minskar dina elinköp. På så sätt är en investering i solceller återbetalad efter ungefär 10 år. Med en solcellsanläggning från Friendly Power får du garanterad elproduktion i 30 år, vilket ger dig 20 år av kostnadsfri elförsörjning. Dessutom har våra solceller en mycket god verkningsgrad även långt efter 30 år, se testfakta ovan.

Vi tar gärna fram en första prisindikation till dig utifrån information om vilken adress och byggnad solcellsanläggningen ska användas på. Det är enkelt att fylla i vår offertförfrågan och det förbinder dig inte till något. Du är förstås också välkommen att kontakta oss för mer information.

Solitek PVcell manufacture process