Våra produkter

Det är inte lätt att se skillnad på olika solceller. De upplevs relativt lika för ett otränat öga, men skillnaderna märks tydligt i funktion och test av långvarig effekt.

De flesta solceller på marknaden består av en framsida med två millimeter glas, kiselceller och en baksida av plastfolie. För att stabilisera krävs då en aluminiumram runt om. Dessa solcellsmoduler tappar ungefär 20% av effekten efter 20 år och få tillverkare ger längre garantier än 10 år.

Våra solceller genererar betydligt mer solel över tid, vilket gör investeringen klart mer lönsam för såväl din plånbok som för klimatet. De har också ett mer estetiskt utseende och tål tuffa miljöer.

Läs mer om våra solceller nedan, kontakta oss eller gör en offertförfrågan.

Ett bättre alternativ

Våra solceller består av tre millimeter glas på både fram- och baksida, vilket gör dem så stabila att ingen ram behövs. Stabiliteten innebär att kiselcellerna håller betydligt längre. Inkapslingen i glas gör dem också resistenta mot salt och ammoniak, vilket innebär att de fungerar effektivt även i kustnära miljöer och på byggnader med djurhållning. Våra solpaneler kan monteras på befintligt tak eller som integrering istället för exempelvis tegel eller plåttak.

Solitek PVcell manufacture process

30 års fabriks- och effektgaranti

Fördelarna med våra solceller innebär att vi kan erbjuda en fabriks- och effektgaranti som garanterar att de håller minst 90% av ursprungseffekten efter 30 år. Våra solceller har också genomgått motsvarande test för 50 år, vilket visade att de då endast tappade 6% av ursprungseffekten. Jämför därför gärna vår garanti med andra leverantörers.

Äkta Europeisk kvalitet

Till skillnad från en stor del av den övriga svenska solcellsmarknaden, tillverkas våra solpaneler helt och hållet i Europa. Många andra leverantörer säljer paneler från Asien – eller komponenter tillverkade i Asien, som bara har monterats ihop i Europa. Dessa kallas ändå ofta för europeisk eller tysk kvalitet av leverantörerna, trots att delarna inte tillverkas där.

Våra solceller och de ingående komponenterna är helt igenom tillverkade i Europa. De goda relationer och korta kontaktvägar vi har till tillverkarna är värdefulla för kravställningen och inflytandet på produktionen. Vi har därför god kontroll på energiåtgång i alla led i tillverkningen, vilket tillsammans med korta transporter gör oss till ett mycket klimatsmart alternativ.

En viktig del i vår filosofi är också att ha en kort energiåterbetalningstid. Samma mängd energi som krävs för att producera våra solceller kan solcellerna själva producera inom 3 års användning.

Solitek PVcells closeup

Fyra unika fördelar med våra solceller

– Glas-/glasmoduler med lång hållbarhet
– Tillverkade helt i Europa
– 30 års fabriks- och effektgaranti
– Mer estetiskt utseende, kan integreras i fasad eller tak

Köpa

För varje kilowattimme din solcellsanläggning producerar så minskar dina elinköp. På så sätt är en investering i solceller återbetalad efter ungefär 10 år. Med en solcellsanläggning från Friendly Power får du garanterad elproduktion i 30 år, vilket ger dig 20 år av kostnadsfri elförsörjning. Dessutom har våra solceller en mycket god verkningsgrad även långt efter 30 år, se testfakta ovan.

Vi tar gärna fram en första prisindikation till dig utifrån information om vilken adress och byggnad solcellsanläggningen ska användas på. Det är enkelt att fylla i vår offertförfrågan och det förbinder dig inte till något. Du är förstås också välkommen att kontakta oss för mer information.

Leasa

Idag har vi möjligheten att visa yngre generationer hur medvetna val kan påverka miljön och klimatet positivt. Därför erbjuder Friendly Power en unik solcellsleasing till privata förskolor och skolor.

Vi finansierar och installerar solcellsanläggningen, och skolan betalar aldrig mer än 90% av vad motsvarande elförbrukning hade kostat att köpa från ett vanligt elhandelsbolag.

På det här sättet lär sig barn och unga om positiv miljöpåverkan i praktiken. De kan även visa sina föräldrar hur lätt det är att producera egen förnybar energi. Skolan slipper ta investeringen, får en lägre elkostnad, bidrar till ett bättre klimat och får en tydligt grönare profil.

Kontakta oss gärna för mer information.

Investera

Friendly Power erbjuder dig möjligheten att investera i solceller på en privat förskola eller skola, se avsnittet Leasa ovan. Då bidrar du till att skolan sänker sina energikostnader och att eleverna lär sig att hushålla med energi och miljö, samtidigt som du får en säker och långsiktig avkastning.

Kontakta oss gärna för mer information.

Solitek PVcell manufacture process