Projekt

BRF Baldersvägen

Sju nollenergi-radhus om 150 kvadratmeter, uppförda våren 2015. För att energioptimera husen maximalt finns 150 olika mätpunkter som skickar data till Energimyndigheten varje minut. Anläggningen är ansluten till ett gemensamt elabonnemang och varje lägenhet har en undermätare för kostnadsfördelning av energi. Rolig kuriosa är att energiminister Ibrahim Baylan blev så nyfiken på projektet att han gjorde ett studiebesök här under februari 2016. Husen har uppmärksammats internationellt på grund av den vackra arkitekturen och vunnit Upplands Väsby hållbarhetspris 2017.

Solcellsanläggning om 35 kWp installerad effekt.

Beräknad elproduktion: 31 562 kWh/år.

BRF Kumminen 2

Tio centralt belägna radhus om 150 kvadratmeter. Invändigt har husen samma genomtänkta utformning som radhusen för BRF Baldersvägen i Upplands Väsby. Solpaneler på taken och batterier för energilagring ger tillsammans med noggrant utförd passivhusteknik ett extremt energieffektivt boende med hög kvalitet i alla aspekter. Anläggningen är ansluten till ett gemensamt elabonnemang och varje lägenhet har en undermätare för kostnadsfördelning av energi. Projektet vann Örebro kommuns byggnadspris 2016.

Solcellsanläggning om 46,5 kWp installerad effekt.

Beräknad elproduktion: 41 477 kWh/år.

Kvarteret Pluto

76 yteffektiva hyresrätter med inflyttning sommaren 2016. Lägenheterna byggdes åt ByggVesta och AFA Fastigheter i Tyresö. Projektet innefattade smarta och energieffektiva lösningar i små lägenheter, som värms upp av solvärme, människor och elektriska apparater som finns inomhus. Anläggningen är ansluten till ett gemensamt elabonnemang och varje lägenhet har en undermätare för kostnadsfördelning av energi. Pluto var det första flerbostadshuset i Sverige att certifieras enligt internationell passivhusstandard (IGPH) och är ritat av arkitekterna Winell & Jern samt Street Monkey Architects.

Solcellsanläggning om 21,25 kWp installerad effekt.

Beräknad elproduktion: 17 393 kWh/år.

Skapaskolan

Ett kommande projekt är Skapaskolan – en friskola som sträcker sig från förskoleklass till högstadiet och har fokus på modern teknik och hälsa. Här bygger vi en ny skolbyggnad om cirka femtusen kvadratmeter i området Rosenhill. Projektet genomförs med passivhusteknik i samarbete med Street Monkey Architects på uppdrag av Turako Fastighetsutveckling. Den första skolstarten i den nya byggnaden är planerad till höstterminen 2018. Skolan leasar en solcellsanläggning för en kostnad som är lägre än att köpa motsvarande 61 518 kWh/år.

Solcellsanläggning om 82,35 kWp installerad effekt.

Beräknad elproduktion: 61 518 kWh/år.