Hundratusentals barn skolstrejkar för klimatet

Nu skolstrejkar Greta Thunberg och hundratusentals andra barn över hela världen för klimatet. För att få politiker och oss vuxna att reagera. Vi på Friendly Power och vårt systerbolag FriendlyBuilding brinner för klimatfrågan och vi håller med Greta om att det är verkligen dags nu att vi alla hjälps åt. Vi måste verkligen börja förändra hur vi lever vårt dagliga liv och hur vi nyttjar vår planets tillgångar. Och vi kan inte sitta och vänta, vi måste börja nu.

Enligt FN:s klimatpanel har vi troligen 10 år på oss att lösa krisen. Våra myndigheter jobbar mot FN:s Agenda 2030 mål, men fortfarande går det för långsamt. Enligt en ny rapport från PvC som publicerades i Aktuell Hållbarhet har endast 23 procent av kommunerna i Sverige utvecklat planer för hur de ska hantera de hållbarhetsrisker som de identifierat. Och hälften av kommunerna vet inte ens vilka hållbarhetsfrågor som är viktigast för dem att jobba med för att de globala målen ska nås.

Det Greta Thunberg har gjort är fantastiskt tycker vi. Hon har inspirerat barn, och vuxna, över hela världen och i fredags, den 15 mars 2019, skolstrejkade barn på ca 1 769 platser i 112 länder över hela världen under parollen #FridaysForFuture. Det var inte bara barn som demonstrerade i fredags. Många vuxna anslöt till demonstrationerna och i exempelvis Belgien anslöt sig stora delar av arbetarrörelsen till skolungdomarnas demonstrationståg för att få till en mer ambitiös klimatpolitik.

Läs tex DNs artikel här